Wednesday, August 25, 2010

Dostupnosť

Lietadlom
Vstupnou bránou do Padangu je Medzinárodné letisko Minangkabau. Vnútrozemské lety sú ponúkané spoločnosťami Garuda Indonesia, Lion Air, Batavia Air a Mandala Air, spoločnosť AirAsia prevádzkuje let do Kuala Lumpur.

Loďou
V Padangu sa nachádza trojica prístavov: Teluk Bayur, Muara a Teluk Kabung-Bungus. Hlavným prístavom je Teluk Bayur a nachádza sa 6 km južne od centra mesta. V ponuke je spojenie Padang-Jakarta s týždenným intervalom. Pohodlné lode sú vybavené televízorom, klimatizáciou a luxusnými kajutami. Prístavy Muara a Teluk Kabung slúžia cestujúcim na ostrovy Mentawai a Nias.

Po súši
Existuje veľa autobusových spojení, pričom autobusy sú vybavené klimatizáciou, audiom a videom. Počas jazdy autobusom sa dá skutočne vychutnať príroda Sumatry a nádherné výhľady. Každý deň ide autobus do Jakarty, pričom cesta trvá okolo 30 hodín, a autobus do Medanu, kam cesta trvá asi 20 hodín. V Padangu je najlepšie použiť sieť mikrobusov (angkoty), ktorá je pomerne dobre rozvinutá a umožňuje dostať sa do ktorejkoľvek časti mesta. Na presun medzi trasami angkotov, ktoré premávajú po hlavných uliciach, ako aj na dosiahnutie konečného cieľa je dobré použiť mototaxi (ojek).

No comments:

Post a Comment